2011. szeptember 22., csütörtök

Tour de House

Itt az ideje, hogy bemutassam új lakóhelyem. De! Előtte még annyit, hogy ma voltam a dokinál kontrollon és megbizott önkinzó feladatokkal, egyébként minden rendben.

Na szóval. Induljunk csak az én szobámból mert az már ismerjük:


Ha ebből a szögböl sarkon fordulunk, a következő kép tárul elénk:


Jobbra Katelyn szobája, szemben pedig gondolom mindenki kitalálta, hogy a padlás, úgyhogy nézzünk is be ide:


Az ajtó egyébként nem ferde, ez csak a széles látószög eredménye. Az ablak egyébként roppant praktikus, mivel függöny az nem jár hozzá ezért tökéletesen alkalmas magamutogatásra ha az embernek éppen arra szottyan kedve. A művészeti értéken ront, hogy az ablak a hátsó udvarra néz, de a szomszédot attól még kényelmesen lehet terrorizálni.

Egy 90 fokos balos után Shirley szobájára nézünk, aki épp nem csukta be az ajtaját úgyhogy:


Azt hiszem nem ezek életem képei, de azért a lényeget megragadják. Ha itt még tovább fordulunk balra akkor már majdnem a nappaliban vagyunk (csak hogy segitsem a térbeli orientációt, ha itt most még tovább fordulnánk balra, a szombámba jutnánk vissza):


Lépjünk is át a nappaliba, ahol maga Shirley szolgál biodiszletként, nameg persze Momo, aki éppen kedvenc elfoglaltságával, a járókelők folyamatos megugatásával van elfoglalva:


Komolyan. Ha Momo meg tudna tanulni beszélni, két mondatot tudna a legjobban:

-Oh Momo, you're soooo cuuuteee!
illetve
- Mooomooo, shut the fuck up!!!!!

Nézzük inkább meg a csajszit nagyitásban:




Najó, nézzük meg a másik csajszit is nagyitásban:


Nem akarja. Na mindegy, majd legközelebb. Arra mindenesetre jó ez a kép, hogy lássuk merre vezet az út tovább a konyhába. Odabent rögtön balra egy harminc éves sütő található, amely korához hűen be is krepált még a beköltözés előtt. A menedzser cég azóta se volt képes kicserélni, pedig már két latin szakembert is kiküldtek a helyzet megoldására. Az első normális volt és mondta, hogy hát igen ezt ki kéne cserélni mert öreg és szar és egyébként is.  Ehhez a landlordunknak nem fűlik a foga, egyrészt mert smucig másrészt mert köcsög, harmadrészt mert valószinűleg még hülye is. A javitás kábé $500-ba fog kerülni egy új sütő pedig $1000 lenne, viszont ez utóbbi legalább nem csokizna be két hétre rá megint. Természetesen egy másik Enrique Iglesias is kijött elénekelni a maga bailamos-át, szerintem súlyos prekoncepciókkal terhelve, mivel ő már határozottan azt állitotta, hogy ejj dehogy kell új sütő, csak a kapcsoló rossz. Ez akkor lett igazán gyanús amikor a tűzhelyen is megnézte a nem működő begyújtót és kijelentette, hogy igen, valószinűleg a kapcsolók lehetnek a ludasak. Mind a négyen egyszerre! Ezek után meglehetősen lemondóan próbáltam megmagyarázni, hogy lent a mosókonyhában néha nem mindig van áram a konektorban ergo nem mindig működik a száritó. Kitalálhatjátok mi lett a vége: az inditógomb kontaktos... Kiváncsian várom, hogy még az én életemben lesz-e itt működő sütő...

Nade fáradjunk inkább beljebb a konyhába:


Életemben először van olyan konyhám, ahol a mosogatóban van konyhamalac. Nem nagyon folyik le a viz? Sebaj, kis kapcsoló pöcc fel és daráljaaaaaaaaa (mint a Balatonföldvári wc). Ami itt nem látszik mert jobbra van, az egy mikró és egy piritóssütő. A konyha másik oldalán egy jobbkanyar után eljutunk a hátsó ajtóhoz illetve a lépcsőhöz:


Ez persze csak a lépcső teteje a maradék az ilyen:


Az ocsmányság csak illúzió, elég jó állapotban lévő frissen felújitott házról lévén szó. A pincében van még egy nappali:


Itt szoktunk X-boxozni illetve csocsózni. Ha megyünk pár métert előre és összeszedjük magunkat miután átzanyáltunk a kanapé másik oldalára akkor forduljunk jobbra, hogy a kiskonyha táruljon elénk:


Az ajtó jobbra a mosókonyha:


Itt semmi érdekes nincs a mosógépen és a száritón kivül, viszont azt érdemes megemliteni, hogy a szoba elnyerte a "Minden idők leglogikusabban elhelyezett villanykapcsolója" dijat, ami mint azt gondolom már mindenki kitalálta, a szobán kivül a hátsó kijárat mellett van a lépcső tetején. No further comments.

Ha most itt fordulunk egy jobbost akkor megnézhetjük egy másik szögből is a nappalit:


Az itt látható három ajtó mögöttes tartalma jobbról balra haladva:

1. Oliver szobája:

2. Daniel szobája:
 3. Mégegybudiii!


Ez az a budi ami hálaégnek mindig jó, a másik az hajlamos eldugulni és meglepni az embert amikor az lehúzná a wc-t de a rendes működés helyett a viz és a matéria elkezd megállithatatlanul közeliteni. Ez hálaégnek csak egyszer és akkor is a kisebbik verzióban fordult elő, bele se merek gondolni mi lett volna ha akkor nem úgy döntök, hogy ej ráérünk arra még...

Ezzel az interiort a padlást leszámitva be is jártuk, de az nem olyan nagyon érdekes, dobozok vannak fenn és a konyha tetejéből nyilik. Nincs más hátra menjünk ki, először a földszinti nappalin át:


Azután a hátsó ajtón:


Végezetül ime a kert:


Remélem nem volt fárasztó, gyertek legközelebb is:)

2 megjegyzés: