2011. február 13., vasárnap

Maryland Terrapins vs. Duke kosárlabda:)

Sziasztok,

Még az előző poszthoz akartam irni, de aztán kifelejtettem viszont mindenképp meg akartam emliteni, úgyhogy most:)

Szóval (mert szó nélkül elég nehéz), Az amerikai sportélet a következőképpen fest naptári fogalmak alapján. Augusztustól Február elejéig foci van (az amerikai verzsön), college/NFL, egyre megy. Aztán December-Január környékén már már hire megy, hogy kosárlabda is van a világon, és utána az NBA nagydöntőéig az a slágersport. (Aztán főleg regionális alapon néha néznek az emberek NHL-t is, az igazi műértők pedig igazi focit:) )

Az egyetemi bajnokság kosárlabdában egy fokkal kevésbé beszivott emberek által találtathatott ki, mivel van normális alapszakasz és rájátszás és a végén bajnoki cim. Emlékeztetőül, a fociban van egy alapszakasz, aztán mindenki olyan bowl-ért játszik amire valami számitógép besorsolja (eredmények alapján, de pl. az átlag nézőszám is számit). Összesen három osztályban játszik kb. 6-700 suli (ha jól emlékszem), osztályonként konferenciákba sorolva, a mi teknőceink az Atlantic Coast Conference-ben tolják. Szintén itt iparkodik a Duke University, akik a Terrapins ősi riválisai valamiért, de mint hallottam az érzés nem kölcsönös mivel nekik a North Carolina State a főellenségük. Hogy ez miért alakult igy azt nem tudom, mindenesetre ez a három egyetem a top a konferenciában. A Duke elleni meccs a tanév fontos eseményeinek egyike és ha győzelem van akkor még csúnya dolgok is történhetnek, mint tavaly pl.:


(Az különösen mókás, amikor beindulnak a Lovasrencik a tömeg meg elkezdi skandálni, hogy Defense, Defense:) )

Jegyet sem egyszerű szerezni, venni drága és még ha veszi is az ember, akkor is részt kell venni a lotteryn (diákoknak csak igényelni kell, fizetni nem) aztán vagy lesz jegy vagy nem (Egy 17950 férőhelyes stadionról van szó, jut eszembe az amifoci stadion 54000 fős és általában dugig van. Az viszont az istennek se jut eszembe, hogy a Puskás Stadion vajh hány fős lehet:) ). Hát úgy alakult, hogy nekem harmadmagammal jutott jegy igy hát nem lehetett kihagyni, irány a Comcast center. Én nem vagyok valami hardcore kosárfan, de a hangulat igy is magával ragadott. Persze nem olyan mint egy jó kis fűszeres Vasas-Honvéd, de itt is van hangulat bőven. Pl. amikor az ellenfél játékosait mutatják be a hangosbemondót, minden csávó neve után egy hatalmas "SUCKS" üvöltés hallatszott, a szegény Duke pulcsis lányokat legalább 5 percen át ribancozták, és az egyetlen betéved Duke szurkoló csávó is 10 centiről hallgathatta, ahogy megmagyarázzák neki Shakespeare-i angolsággal, hogy miért is asshole ő tulajdonképpen:)

A meccs sem lett volna rossz, ha a teknősök mondjuk szereznek néha lepattanót is, vagy legalább bedobják a 3 pontosaikat, de mivel ez nem jött össze igy 62-80 oda, nem ez a tuti szezon az biztos...:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése