2011. május 9., hétfő

Fociiiii

No, mint azt a múltkor irtam voltam focimeccsen. Na azóta sikerült még egy mérkőzést megtekinteni, név szerint a DC United -LA Galaxy-t, ami ugye a gyengébb nem képviselőinek (ahogy Szellő István mondaná egy bohó szombat estén) azért érdekes mivel ott játszik mostanában a precéronáldó korszak szépfiúja, a legposhabb csávó, emlékszik még rá valaki?


Elvileg ebben a csapatban játszik még egy Juninho, de mint kiderült az nem az a Juninho, mert az a Juninho most éppen valami arab országban vagdalja a szabadrúgásgólokat. Na de ne vágjunk ennyire a dolgok elébe. Szal a DC United stadionja az igy néz ki, nuku extra:


A hely egyébként Robert Figerald Kennedy-ről van elnevezve, igy lett ő RFK Stadium. Mint bármilyen rendes amerikai sportesemény előtt, ezúttal sem maradhatott el a Tailgating-nek nevezett, csomagtartóból történő zabálás és sörözés, amivel tökéletesen jól is laktam, nem is kellett már a 8 dolláros minipizza az alagsori rablóktól. A társaság: Teresa, Daniel, Shirley, Oliver (az utóbbi három jövőre lakótársam lesz, de erről majd később), mutatok is egy Olivert:



Belülről a stadion igy néz ki:

Nagyjából telt ház volt, ami azt jelenti, hogy a felső karéjokat leszámitva minden tele volt, ez uszkve 30 000 embert jelent. Ez itt, Amerikában óriási számnak számit és jelzi a azt, hogy egyre népszerűbbé válik a foci. Rekreációs sportként már most is rentgetegen űzik (ebből kifolyólag rentgeteg lány, nem véletlenül az USA-nak van az egyik legjobb nőifoci csapata), csak egyenlőre még a kifinomult úrihölgyek (angolul college slut) körében sokkal inkább be lehet vágódni ha az ember fia kosaras vagy amcsifocista, ezért a legjobb atlétáik leginkább ezekben a sportágakban végzik. Ellentétben például a madarakkal:


Ő nem, olyan vidám, még jó, hogy a szurkolók azért azok:


A játék maga végül is nem rossz, semmi szemkápráztató, de rendes tanult iparos játék. Ami pozitivum, hogy az amcsik nagyon nem birják a fetrengést, ezért szinészkedés nem igazán van. Hogy valamit a mi Bekem Dávidunkról is mondjak, technikailag még mindig nagyon ott van, igaz sebességének legalább harmadát azt bukta szerintem (legalábbis ahhoz képest, ahogy emlékszem rá). Továbbra sem szereti ha valakinek fáj amikor belerúg:



Ha viszont valakinek megártott a pia akkor igaz barátként mindig ott van támogatni az elesettet:


Sőt, néha még bunyóba is keveredik:


A közönség soraiból ilyenkor a "Get up, stand up, get up from your ass" rigmus hallatszik, bár most Galaxy szurkoló kevés volt, úgyhogy ha jól emlékszem itt éppen a "fuuuuuck yoooou Beeeeckhaaam" volt a sláger. 

Félidőben a minisunák az ifjú palánták rúgták a bőrt, de kapust azt nem sikerült választani, úgyhogy folyamatosan záporoztak a találatok:

Egy ilyet meg egyszer akarok:


Az eredmény 1-1 lett ha bárkit érdekelne, egy Beckhames szöglet után a Galaxy szerzett vezetést fejesgóllal, amit később a hazaiak hőse, Charlie Davis egyenlitett ki büntetőből. Ez utóbbiról egyébként azt kell tudni, hogy egy éve majdnem meghalt autóbalesetben, egy pár hónapot kómában is eltöltött (de gondolom felébredt mielőtt my name is Buck...) de a szezon közepére már vissza is tért és azóta is szórja a gólokat szorgalmasan.

Hogy MLS meccsre megyek-e még az idén azt nem tudom, a következő jegyem egy pár faluval arrébb megrendezendő mérkőzésre szól, valami mencseszteri egyesült meg vmi poros spanyol (khm.. katalán) csapat játsza, azért remélem jó lesz. (Sajna persze nem a BL döntő, hanem csak egy barátságos meccs július legvégén)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése